Dnes je pátek 24. listopad 2017, svátek má Emílie

Nabídka kurzů / PRAHA / Personální oblast

GDPR - Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Termín:
pondělí 27. listopad 2017 - zahájení v 9:30 hodin (9:30 - 14:00 h)
Místo:
PRAHA 1, učebna firmy TSM, Opletalova 1417/25 (vchod dvorním traktem, zadní budova, recepce č. 2)
informace o místě / zobrazit na mapě
Učebny se nachází ve středu Prahy, naproti Hlavního nádraží, 200 m od Václavského náměstí. Ve vzdálenosti několika desítek metrů je stanice metra linky C - Hlavní nádraží a zároveň jedno z pražských železničních nádraží. Do 2 minut chůze jsou dostupné i tramvajové linky. Z Florence metro C (směr Háje), výstup Hlavní nádraží. Z Hlavního nádraží 5 minut chůze.
PRAHA 1, učebna firmy TSM, Opletalova 1417/25 (vchod dvorním traktem, zadní budova, recepce č. 2)
Cena:
1.750,- Kč ( v ceně je zahrnuta coffee break, písemný materiál )
Akreditace:
Seminář je akreditován MV ČR, číslo akreditace: AK/PV-545/2017.
Akreditace:
Seminář je akreditován MŠMT, číslo akreditace: MSMT-22347/2017-2-999.

Program

25. 5. 2018 je přelomové datum v ochraně osobních údajů jednotlivců – v tento den totiž nabývá účinnosti Nařízení EU 2016/679 (General Data Protection Regulation neboli Obecné nařízení o ochraně osobních údajů), které vzhledem ke stávajícímu zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, výrazně mění situaci – jeho cílem je hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji, a proto zavádí řadu nových, přísnějších povinností, jejichž nesplnění sankcionuje skutečně vysokými finančními pokutami.
Tento seminář je určen pro všechny, kteří zpracovávají nebo hodlají zpracovávat osobní údaje třetích osob - ať už v rámci firmy, veřejné instituce nebo jako jednotlivci, kteří zacházejí s osobními údaji zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů - a chtějí být předem připraveni, aby pak nebyli překvapeni. Cílem semináře je poskytnout účastníkům komplexní přehled o dané problematice a formou praktických příkladů usnadnit řádné plnění povinností dle tohoto nařízení.
Obsah semináře:
  • Právní stav na poli ochrany osobních údajů – dosavadní zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, versus nové Nařízení EU 2016/679 (GDPR) + Směrnice 2016/680. Důvody pro přijetí, aplikovatelnost v právním řádu ČR.
  • Co je GDPR a co upravuje – co je považováno za osobní údaj fyzické osoby, zvláštní kategorie osobních údajů, pojem zpracování osobních údajů.
  • Správce, zpracovatel, subjekt osobních údajů a jejich povinnosti a práva.
  • Principy GDPR.
  • Každé zpracování osobních údajů musí mít právní základ. Souhlas subjektu údajů se zpracováním údajů, jeho udělení a odvolání. Zpracování osobních údajů bez souhlasu subjektu údajů.
  • Jaká práva dává GDPR občanům = subjektům osobních údajů. Právo na výmaz osobních údajů.
  • Jaké povinnosti GDPR ukládá institucím a firmám. Povinnost informovat občany o zpracování jejich osobních údajů, mít schválené postupy uchování a mazání osobních údajů a náležitého zabezpečení osobních údajů, povinnost hlášení incidentů, posuzování vlivu na ochranu údajů.
  • Pověřenec pro ochranu osobních údajů (DPO), jeho postavení a úkoly – kdy musí být povinně jmenován (mj. u orgánů veřejné moci vyjma soudů).
  • Dohled nad plněním povinností dle GDPR – Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a Evropský sbor pro ochranu osobních údajů (EDPB). Jednotná výše sankcí v rámci celé EU.

Seminář probíhá v omezené skupině posluchačů.

Kapacita kurzu plně obsazena.
Další termín je 30. 1.,  22. 3. a 17. 5. 2018.

Vytisknout informace o kurzuVytisknout informace o kurzu

Kapacita semináře plně obsazena.

Vzdělávací agentura TSM, spol. s r.o. - Facebook

Kontakty

TSM, spol. s r. o.
Dukelská 117/12
682 01 Vyškov

Telefon: 517 333 699
GSM: 736 216 375
info@tsmvyskov.cz
My status  tsm.prihlasky
My status  Napište nám

KATALOGY ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ

září - říjen 2017
Brno
PDF  
Ostrava, Olomouc
PDF  
Praha
PDF  
listopad - prosinec 2017
Brno
PDF  
Ostrava, Olomouc
PDF  
Praha
PDF  

KATALOG LEKTORŮ

PDF  

E-mailový zpravodaj

KURZ GDPR - Nařízení EU o ochraně osobních údajů 27.11.2017