Dnes je pátek 22. září 2017, svátek má Darina

Nabídka kurzů / BRNO / Obce, města, magistráty, kraje

Ochrana osobních údajů versus informační povinnost správních orgánů

Termín:
pátek 24. listopad 2017 - zahájení v 9:00 hodin (9:00 - 13:30 h)
Místo:
BRNO, učebna firmy TSM, Cejl 62 (světle zelená budova, vchod dvorním traktem, učebna ve 2. poschodí)
informace o místě / zobrazit na mapě

Popis cesty od Hlavního nádraží ČD
v Brně. Lze použít tramvaje:

  • č. 2 směr Stará Osada
  • č. 4 směr Obřany
  • Vystoupíte na zastávce Tkalcovská (třetí zastávka od Hlavního nádraží ČD). Po vystoupení půjdete cca 50 m směrem zpět. Po levé straně ulice Cejl je nově zrekonstruovaný dům č. 62 (zelené barvy). Projdete průjezdem do dvorního traktu, zde vchodem vpravo do budovy. Ve druhém poschodí vlevo se nachází učebny vzdělávací agentury. Do učeben je bezbariérový přístup.
    Při použití automobilu lze parkovat u obchodního domu ALBERT, který se nachází k blízkosti objektu, u světelné křižovatky ulic Cejl a Tkalcovská (parkoviště zpoplatněno).


Cena:
1.700,- Kč ( v ceně je zahrnuta coffee break, písemný materiál )
Přednáší:
doc. JUDr. Soňa SKULOVÁ, Ph.D.
Masarykova univerzita Brno, Právnická fakulta


Další semináře s tímto lektorem
Akreditace:
Seminář je akreditován MV ČR, číslo akreditace: AK/PV-581/2012.

Program

Cílem semináře je poskytnout cílové skupině dostatečné znalosti o úpravě ochrany osobních údajů v podmínkách veřejné správy, zejména dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění, ovšem s přihlédnutím ke specifické situaci správních orgánů, které mají na druhé straně založenu informační povinnost, zejména na základě z. č. 106/1999 Sb., v platném znění.
Pojednán je vztah k občanskému zákoníku, využita aktuální judikatura a metodika Úřadu pro ochranu osobních údajů.
Obsah semináře: Ústavní a evropský základ ochrany soukromí
, včetně osobních údajů, a také práva na informace ve veřejné správě. Soukromoprávní a veřejnoprávní režim ochrany osobních údajů. Principy zákona o ochraně osobních údajů. Práva a povinnosti při zpracování osobních údajů. Úřad pro ochranu osobních údajů a jeho úkoly. Kontrolní a sankční pravomoc Úřadu. Principy zákona o svobodném přístupu k informacím. Specifika poskytování údajů o fyzických osobách. Poskytování osobních údajů  podle dalších zákonných úprav (správní řád, zákon o střetu zájmů). Aktuální judikatura. Diskuse, dotazy.

Vytisknout informace o kurzuVytisknout informace o kurzu

Závazná přihláška

Položky označené symbolem * jsou povinné.
**Jste-li úředník a dle zákona č. 312/2002 Sb. o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, potřebujete osvědčení akreditované MVČR, v přihlášce zaškrtněte ikonu označenou ** a vyplňtě i datum a místo narození.
Seznam účastníků:
Titul:
*Jméno:
*Příjmení:
Titul:
Datum nar.:
Místo nar.:
**
Další účastník:
Kontaktní / fakturační údaje:
Máte-li IČ, vyplňte následující řádek a stiskněte tlačítko, z databáze ARES bude načteno DIČ, název společnosti a adresa. V případě změny je možné vyplněné údaje upravit.
V případě, že jste fyzická osoba a nemáte IČ, vyplňte do políčka IČ číslo 0.
IČ pro ARES:
Obchodní jméno:
*Ulice:
*Město / *PSČ:
/
*IČ / DIČ:
/
*Telefon:
E-mail:
(k zaslání potvrzení přihlášky s údaji k platbě)
Způsob úhrady:
Dodací adresa pro korespondenci:
  Dodací adresa je stejná jako fakturační
Obchodní jméno:
Ulice:
Město / PSČ:
/
Poznámka:
Číslo objednávky:
(bude uvedeno na faktuře)

V případě, že požadujete vegetariánské menu, u seminářů, kde je uveden oběd, prosíme o sdělení v poznámce.

Variabilní symbol a podklady k platbě budou zobrazeny až po úspěšném odeslání objednávky.

Upozornění: Objednávka se skládá ze 2 kroků, platnou objednávku odešlete až z Nákupního košíku v dalším kroku!

Vzdělávací agentura TSM, spol. s r.o. - Facebook

Kontakty

TSM, spol. s r. o.
Dukelská 117/12
682 01 Vyškov

Telefon: 517 333 699
GSM: 736 216 375
info@tsmvyskov.cz
My status  tsm.prihlasky
My status  Napište nám

KATALOGY ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ

září - říjen 2017
Brno
PDF  
Ostrava, Olomouc
PDF  
Praha
PDF  

KATALOG LEKTORŮ

PDF  

E-mailový zpravodaj

KURZ Ochrana osobních údajů versus informační povinnost správních orgánů 24.11.2017