Dnes je čtvrtek 23. listopad 2017, svátek má Klement

Nabídka kurzů / OSTRAVA / Personální oblast

GDPR - Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Termín:
pondělí 4. prosinec 2017 - zahájení v 9:00 hodin (9:00 - 13:30 h)
Místo:
OSTRAVA, budova HOMOLA (Severomoravský vzdělávací institut) - šedozelená budova naproti tramvajové zastávky Osada Míru, Vratimovská 624/11, Ostrava - Kunčičky, salonek
informace o místě / zobrazit na mapě

Z vlakového nádraží Ostrava-Svinov:

Ze zastávky Svinov mosty horní zastávka, tramvají č. 4 (směr Nová Huť), cesta trvá 26 min, výstup na zastávce Osada Míru (zastávka je před budovou Institutu – šedozelená nová budova)

 

Z hlavního vlakového nádraží:

Od hlavního nádraží tramvají č. 2 (směr Výškovice), přestup na zastávce Karolina na tramvaj č. 4 (směr Nová Huť - pozor u tohoto přestupu se musí přejít na opačné nástupiště), výstup na zastávce Osada Míru (zastávka je před budovou Institutu – šedozelená nová budova), cesta trvá cca 25 minut

 

nebo tramvají č. 1 (směr Dubina), přestup na zastávce Karolina na tramvaj č. 4 (směr Nová Huť - pozor u tohoto přestupu se musí přejít na opačné nástupiště), výstup na zastávce Osada Míru (zastávka je před budovou Institutu – šedozelená nová budova), cesta trvá cca 25 minut

 

nebo tramvají č. 8 (směr Vřesinská), přestup na zastávce Karolina na tramvaj č. 4 (směr Nová Huť - pozor u tohoto přestupu se musí přejít na opačné nástupiště), výstup na zastávce Osada Míru (zastávka je před budovou Institutu – šedozelená nová budova), cesta trvá cca 25 minut

 

POZOR!!! u tramvaje č. 4 musí být směr Nová Huť – jezdí ještě tramvaj směr Hranečník, ale na Hranečníku se musí přestoupit na druhou tramvaj č. 4, která jede směr Nová Huť.

 

POZOR!!! – tramvaj č. 4 jezdí od 7 do 8 hodin každých 10 minut (7.04, 7.14, 7.24, 7.34, 7.44, 7.54 hod) a po 8 hodině jezdí každých 20 minut (8.14, 8.34, 8.54, 9.34 hod).



Cena:
1.750,- Kč ( v ceně je zahrnuta coffee break, oběd, písemný materiál )
Akreditace:
Seminář je akreditován MV ČR, číslo akreditace: AK/PV-545/2017.
Akreditace:
Seminář je akreditován MŠMT, číslo akreditace: MSMT-22347/2017-2-999.

Program

25. 5. 2018 je přelomové datum v ochraně osobních údajů jednotlivců – v tento den totiž nabývá účinnosti Nařízení EU 2016/679 (General Data Protection Regulation neboli Obecné nařízení o ochraně osobních údajů), které vzhledem ke stávajícímu zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, výrazně mění situaci – jeho cílem je hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji, a proto zavádí řadu nových, přísnějších povinností, jejichž nesplnění sankcionuje skutečně vysokými finančními pokutami.
Tento seminář je určen pro všechny, kteří zpracovávají nebo hodlají zpracovávat osobní údaje třetích osob - ať už v rámci firmy, veřejné instituce nebo jako jednotlivci, kteří zacházejí s osobními údaji zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů - a chtějí být předem připraveni, aby pak nebyli překvapeni. Cílem semináře je poskytnout účastníkům komplexní přehled o dané problematice a formou praktických příkladů usnadnit řádné plnění povinností dle tohoto nařízení.
Obsah semináře:
  • Právní stav na poli ochrany osobních údajů – dosavadní zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, versus nové Nařízení EU 2016/679 (GDPR) + Směrnice 2016/680. Důvody pro přijetí, aplikovatelnost v právním řádu ČR.
  • Co je GDPR a co upravuje – co je považováno za osobní údaj fyzické osoby, zvláštní kategorie osobních údajů, pojem zpracování osobních údajů.
  • Správce, zpracovatel, subjekt osobních údajů a jejich povinnosti a práva.
  • Principy GDPR.
  • Každé zpracování osobních údajů musí mít právní základ. Souhlas subjektu údajů se zpracováním údajů, jeho udělení a odvolání. Zpracování osobních údajů bez souhlasu subjektu údajů.
  • Jaká práva dává GDPR občanům = subjektům osobních údajů. Právo na výmaz osobních údajů.
  • Jaké povinnosti GDPR ukládá institucím a firmám. Povinnost informovat občany o zpracování jejich osobních údajů, mít schválené postupy uchování a mazání osobních údajů a náležitého zabezpečení osobních údajů, povinnost hlášení incidentů, posuzování vlivu na ochranu údajů.
  • Pověřenec pro ochranu osobních údajů (DPO), jeho postavení a úkoly – kdy musí být povinně jmenován (mj. u orgánů veřejné moci vyjma soudů).
  • Dohled nad plněním povinností dle GDPR – Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a Evropský sbor pro ochranu osobních údajů (EDPB). Jednotná výše sankcí v rámci celé EU.

Seminář probíhá v omezené skupině posluchačů.

NOVINKA

Vytisknout informace o kurzuVytisknout informace o kurzu

Závazná přihláška

Položky označené symbolem * jsou povinné.
**Jste-li úředník a dle zákona č. 312/2002 Sb. o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, potřebujete osvědčení akreditované MVČR, v přihlášce zaškrtněte ikonu označenou ** a vyplňtě i datum a místo narození.
Seznam účastníků:
Titul:
*Jméno:
*Příjmení:
Titul:
Datum nar.:
Místo nar.:
**
Další účastník:
Kontaktní / fakturační údaje:
Máte-li IČ, vyplňte následující řádek a stiskněte tlačítko, z databáze ARES bude načteno DIČ, název společnosti a adresa. V případě změny je možné vyplněné údaje upravit.
V případě, že jste fyzická osoba a nemáte IČ, vyplňte do políčka IČ číslo 0.
IČ pro ARES:
Obchodní jméno:
*Ulice:
*Město / *PSČ:
/
*IČ / DIČ:
/
*Telefon:
E-mail:
(k zaslání potvrzení přihlášky s údaji k platbě)
Způsob úhrady:
Dodací adresa pro korespondenci:
  Dodací adresa je stejná jako fakturační
Obchodní jméno:
Ulice:
Město / PSČ:
/
Poznámka:
Číslo objednávky:
(bude uvedeno na faktuře)

V případě, že požadujete vegetariánské menu, u seminářů, kde je uveden oběd, prosíme o sdělení v poznámce.

Variabilní symbol a podklady k platbě budou zobrazeny až po úspěšném odeslání objednávky.

Upozornění: Objednávka se skládá ze 2 kroků, platnou objednávku odešlete až z Nákupního košíku v dalším kroku!

Vzdělávací agentura TSM, spol. s r.o. - Facebook

Kontakty

TSM, spol. s r. o.
Dukelská 117/12
682 01 Vyškov

Telefon: 517 333 699
GSM: 736 216 375
info@tsmvyskov.cz
My status  tsm.prihlasky
My status  Napište nám

KATALOGY ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ

září - říjen 2017
Brno
PDF  
Ostrava, Olomouc
PDF  
Praha
PDF  
listopad - prosinec 2017
Brno
PDF  
Ostrava, Olomouc
PDF  
Praha
PDF  

KATALOG LEKTORŮ

PDF  

E-mailový zpravodaj

KURZ GDPR - Nařízení EU o ochraně osobních údajů 04.12.2017